Animaties

Een animatie verduidelijkt wat u in een afbeelding niet kunt zien, een beweging in tijd ofwel de vierde dimensie. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de werking van een product verduidelijken of virtueel door een ruimte bewegen.

3Dimensions is gespecialiseerd in het maken van 3d animaties maar ook 2d animaties zijn mogelijk!

Voorbeelden van door ons gemaakte animaties kunt u vinden in ons speciale animatie portfolio.

Om een idee te krijgen wat er komt kijken bij een 3d animatie hebben we het één en ander hieronder uitgewerkt:

Workflow 3d Animaties

Storyboard

In overleg met u wordt eerst een storyboard opgesteld om de stappen en de lengte van de animatie/video te bepalen. Het storyboard word als leidraad gebruikt voor de ontwikkeling van de animatie. Verder wordt bepaald of er muziek onder de video nodig is zodat hier met de lengte van de animatie rekening mee gehouden kan worden. Als laatste wordt bepaald wat de kwaliteit van de animatie moet zijn. Standaard werken wij met Full HD (1080p) met 30 beelden per seconde.

Het model

Het belangrijkste onderdeel voor een goede 3d animatie is het model. 3Dimensions kan voor u het 3d model zelf  tekenen en verwerken in een animatie. Verder kunnen wij ook praktisch elk 3d formaat omzetten in een voor ons bruikbaar formaat om animaties van te maken. Afhankelijk van het aangeleverde formaat dient het 3d model aangepast te worden om goed bruikbaar te zijn in ons animatieprogramma.

Animeren

De volgende stap is het daadwerkelijk ‘animeren’ van het 3d model en de camerastanden. Bewegingen worden toegevoegd en bijvoorbeeld de zichtbaarheid van objecten wordt veranderd. In het 3d animatieprogramma wordt ook de materialisatie van het 3d model onder de loep genomen om een zo efficiënt mogelijke ‘render’ te genereren van de video. Het ‘renderen’ van een animatie is het berekenen van alle individuele afbeeldingen die uiteindelijk samen een animatie vormen. De kunst is om alles er realistisch uit te laten zien maar toch de rekentijd van de computer zo laag mogelijk te houden.

Nabewerken

Nadat de animatie gerenderd is wordt de video nabewerkt. Teksten, speciale effecten, muziek, etc. wordt toegevoegd zodat het geheel een mooie presentatie krijgt waar u als klant tevreden over kunt zijn!

Oplevering

Standaard leveren wij de bestanden digitaal aan. U kunt dan zelf bepalen wat u er verder mee doet. Ook kunnen wij voor u verzorgen dat de animatie op bijvoorbeeld YouTube geplaatst wordt.

Nu lijkt dit allemaal erg veel werk, maar doordat wij alles zelf kunnen oppakken zijn kostbare uitwisselingsmomenten niet meer nodig. De prijs van een gemiddelde animatie, waarin één onderwerp uitgelicht wordt, ligt tussen de €1.500 en €2.500 euro, exclusief BTW. Het valt aan te bevelen om vooraf een overleg te houden over de wensen van de animatie om een nauwkeurige offerte te kunnen opstellen. Hiervoor kunt u met ons een afspraak maken.

Voorbeelden van door ons gemaakte animaties kunt u vinden in ons speciale animatie portfolio.

Geplaatst in Diensten en getagd met , , , .