Schaduwsimulatie West Zaan

In opdracht van De Edamse School  heeft 3Dimensions een schaduwsimulatie uitgevoerd voor een nieuw te bouwen woning in West Zaan.

De woning komt in een nieuwe wijk en de projectontwikkelaar heeft aan de architect gevraagd om een schaduwsimulatie te maken. Deze simulatie is gebruikt worden voor de inrichting van de tuin om de optimale plaats van een zithoek te bepalen.

De werkwijze

3Dimensions heeft 3d modellen getekend op basis van de 2d ontwerptekeningen en deze op de correcte GEO-locatie geplaatst. Op deze manier kon de schaduw van de zon bepaald worden op elk gewenst moment van het jaar. Met speciale software zijn er vervolgens berekeningen uitgevoerd om de schaduw op de grond te projecteren. Daarmee kon ook de oppervlakte van de schaduw bepaald worden.

Het resultaat

De resultaten zijn verwerkt in losse afbeeldingen en er is een rapport geschreven met de resultaten daarin verwerkt en toegelicht.

Tags: , , , ,