3d schaduwsimulatie of schaduwdiagram

Ontwerpt u een nieuw gebouw en wilt u weten wat de invloeden zijn op de omgeving? Dan is een schaduwsimulatie / schaduwdiagram een onmisbare tool om het effect van de schaduw op de omgeving te bekijken.Al in een vroeg stadium kunt hier inzicht in krijgen door een grof volumen model aan te leveren of deze door 3Dimensions te laten tekenen. Dit 3d model kan dan op de correcte wereld-coördinaten geplaatst worden om zo de zon positie ten opzichte van het gebouw te bepalen. Vervolgens worden de schaduwen van gezette tijden gesimuleerd, bijvoorbeeld het midden van de zomer, winter en herfst / lente. De schaduwen worden vervolgens op de omgeving geprojecteerd en indien gewenst kunnen hier de oppervlaktes van bepaald worden.

U krijgt van ons een rapport en diverse afbeeldingen met de resultaten. Verder is het mogelijk om de simulatie als video te genereren zodat u elk gewenst moment van de berekende dag kunt terug kijken. Ook kan de schaduwsimulatie verwerkt worden in een Interactive Presentatie voor bijvoorbeeld op een website of als een applicatie.

Tags: , , , ,