VR Contamination Model Tauw

Voor Tauw heeft 3Dimensions een Virtual Reality Demo gemaakt waarmee grondvervuiling op een nieuwe manier gepresenteerd wordt.

In dit ‘Contamination Model’ kunnen virtuele bodemmonsters uit de grond gehaald worden om informatie over bodemopbouw en vervuilingsgraad te bekijken. Verder is het mogelijk om kabels en leidingen door het maaiveld heen te bekijken en een doorsnede te maken van het terrein.

Het basis 3d model is aangeleverd door Tauw en 3Dimensions heeft deze aangevuld met details zoals verkeer, bomen en andere inrichtingsobjecten. Verder heeft 3Dimensions de intelligentie toegevoegd om het model in Virtual Reality te kunnen gebruiken.
Het genereren van de Bodemmonsters is in samenwerking met Swan Software ontwikkeld zodat ieder bodemmonster dynamisch opgebouwd wordt.

De demo werkt zowel op de HTC Vive als de Oculus Rift. Hierdoor is de demo flexibel te presenteren op bijvoorbeeld beurzen of in de ‘Tauw Playground’ in Deventer.

Video opgenomen met HTC Vive

Afbeeldingen

Tags: , , , ,