Rittal Pull-Out Frame

In opdracht van Rittal hebben wij een 3d animatie gemaakt van het nieuw ontwikkelde Pull-Out frame. Deze kan gebruikt worden om apparatuur bereikbaar te houden in kleine ruimtes zoals op luxe jachten.

Animatie

3d animatie Rittal Pull-Out Frame

Werkwijze

In samenwerking met Rittal hebben wij het script voor de video opgesteld. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met het modelleren van het interieur en het animeren van de aangeleverde componenten.

Voor het realiseren van de animatie hebben wij gebruik gemaakt van Unreal Engine 4 met realtime ray-tracing. Hierdoor konden wij de tijd die nodig is om de animatie te berekenen terugbrengen van dagen tot enkele minuten. Bijkomend voordeel is dat wijzigingen in kortere tijd verwerkt kunnen worden.

Met Unreal Engine 4 kunnen complexe CAD-modellen ingelezen worden. Zo hebben wij alle componenten van Rittal als STEP-bestanden ontvangen. Deze zijn vervolgens gematerialiseerd en geanimeerd in de engine. Na renderen werd het geheel in Adobe Premiere Pro verwerkt tot de bovenstaande video.

Afbeeldingen

Tags: , , ,