Visualisaties Telecomruimtes

In opdracht van Schuuring (nu Allinq) heeft 3Dimensions het ontwerp- en uitvoeringstraject voor het inrichten van diverse telecomruimtes begeleid.

De taak van 3Dimensions was om alle digitale informatie zoals plattegronden en foto’s, te verwerken in een 3d model en daar presentatie materiaal van te produceren en de ontwerpen te controleren. Hiermee kon de Allinq naar zijn opdrachtgever duidelijk communiceren wat de problemen van het project zijn en hoe deze op te lossen

Een nieuws bericht van Schuuring:

Eindelijk is het dan zover….. De eerste koperkabel ten behoeve van het Orion project in Haarlem Centrum is overgenomen.
Op 09-03-2011 om 23.07uur is de zaag erin gegaan en zijn Erik en John met het afpellen begonnen. Het was duidelijk te zien dat ze onlangs in de testruimte in Harderwijk nog een generale repetitie hadden gehad, want het is toch echt teamwork waar het op aankomt op zo’n moment. Erg geconcentreerd maar ook met ogenschijnlijk speels gemak gaan ze tekeer om die 1800 draden weer door te lassen. De overname is vlot verlopen met een minimaal aantal verstoringen.
Na twee jaar van voorbereiding is het er dan toch van gekomen. Het Orion project in Haarlem heeft als doel om alle apparatuur en de hoofdverdeler van uit de centrale (nu vier verdiepingen) te verplaatsen naar de kelder. De vrij gekomen etages worden door KPN afgestaan.
De nieuwe centrale in Haarlem heeft diverse innovatieve ontwikkelingen doorgaan. Zo heeft KPN in samenwerking met Schuuring en ConXys een compacte hoofdverderdeler ontwikkeld die qua oppervlakte ongeveer een derde is van de bestaande hoofdverdeler. Een andere ontwikkeling is het lassen met de picabond lasmethode. Door deze lasmethode toe te passen kan KPN de steeds toenemende snelheid van het data verkeer op het kopernetwerk verder upgraden.

Tags: , , ,